Over ons

Het Schildersbedrijf van de familie van Ooyen werd in 1937 door dhr Ger van Ooyen opgericht. In die tijd was er sprake van een één mans schildersbedrijf, de glashandel is er pas veertig jaar later bijgekomen. De ondernemersgeest van de familie van Ooyen heeft er mede toe geleid dat het Landgraafs bedrijf een goede naam heeft opgebouwd in haar regio, een korte terugblik…

In 1937 startte dhr. Ger van Ooyen als zelfstandig ondernemer met zijn schildersbedrijf, dag en nacht was hij samen met zijn vrouw in de weer met zijn ambachtelijk schildersbedrijf. De zoon van Ger van Ooyen (Sjef van Ooyen) nam in 1967 het bedrijf van zijn vader over. Na diens overname werd er flink geïnvesteerd en het schildersbedrijf werd geleidelijk aan een grote speler in de regio. Er is een lange periode geweest dat het eenmansbedrijfje van weleer een personele bezetting kende van meer dan 70 man personeel. Tegenwoordig heeft de glashandel en het schildersbedrijf bij elkaar opgeteld een vaste bezetting van omstreeks 40 medewerkers (verdeeld over twee verschillende bedrijven).

In 2009 heeft de familie van Ooyen het glasbedrijf los geknipt van het schildersbedrijf, door de bedrijven los te koppelen van elkaar kregen beide onderdelen van het bedrijf de gelegenheid zich sterker te ontwikkelen dan dat samen het geval was. Vanaf 1 januari 2009 heeft de derde generatie de glashandel overgenomen, de glashandel is op deze datum ook fysiek verhuisd naar het industrie terrein (schuin tegenover het milieupark) waar het de mogelijkheid kreeg zich te ontwikkelen tot een stabiele speler in de schade herstel branche.

Kwaliteit, milieu en de juiste arbeidsomstandigheden behoren tot de absolute basisprincipes van het ondernemingsbeleid van de familie van Ooyen. Dit betekent het (voor zover mogelijk) volledig voldoen aan de eisen en wensen van onze klant waarbij minimalisering van milieubelasting en het waarborgen van de maximale veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers voorop staat.